La Floració

La Floració del Baix Segre

Deixant de banda la bellesa, la floració dels arbres fruiters és un esdeveniment cabdal per al nostre territori; és la constatació del retorn de la vida després de mesos d’una quietud inerta, freda i seca.

 

Els grecs ja celebraven aquesta resurrecció agrària i rural en les Tesmofòries, festes dedicades a la deessa Demèter, i, fins avui, el significat cultural de la floració és encara present a gairebé totes les societats i civilitzacions d’arreu del món. Però poques poden gaudir d’un escenari com el nostre, perquè l’espectacle que ofereixen aquests fruiters florits, per la immensitat i el cromatisme, és, senzillament, incomparable.

A més d’aquest marc cultural i paisatgístic, la floració correspon també a un moment molt especial per a la pagesia, ja que recompensa l’esforç, la inversió i la cura pels camps d’un sector que és part capital tant de la nostra economia com de la societat. Per aquest motiu és indispensable que, mentre us meravelleu d’aquest miracle natural, tingueu present la dedicació i la feina que hi ha darrere de cada una d’aquestes flors.