Seròs

FlorSeròs Experience.

Estímuls de colors als camps florits de Seròs.

On som?

Seròs se situa al Baix Segre i, pel tipus de clima, s’hi troben àmplies zones de regadiu i de secà, amb paisatges diversos que ofereixen una gran varietat de flora i fauna. El cultiu de varietats de fruita dolça i la presència de bosc de ribera es dona gràcies al canal d’Aragó, la séquia Major i el Segrià Sud.

 

Hi destaca l’Espai Natural Protegit de l’Aiguabarreig Segre-Cinca, així com la zona dels Tossals de Seròs-Montmaneu, que és zona d’especial protecció per a les aus (ZEPA) i està inclosa al Pla d’Espais d’Interès Natural de Catalunya (PEIN).

 

Què hi veurem?

Observarem els grans contrastos entre les zones de regadiu i secà, on no arriba aigua que no sigui de la pluja. D’altra banda, als camps de fruiters, gaudirem de les plantacions florides a l’espera de la pol·linització al peu del Montmaneu.

 

Visitarem també les restes visigòtiques del Bovalar, situades en una balconada sobre el riu Segre, on, després d’una breu explicació sobre l’assentament arqueològic, podrem contemplar les vistes sobre tota la vall del Segre.

 

De camí al monestir trinitari d’Avinganya, ens aturarem sobre el pont de Francesc Macià, l’únic pont sobre el riu Segre anterior a la Guerra Civil que encara es conserva en peu.

 

Un cop a Avinganya, viurem l’evolució històrica del monestir i, finalment, gaudirem del paisatge de les hortes florides des del campanar i la terrassa del claustre, sempre sota l’atenta mirada del pic del Montmaneu.

 

Què hi aprendrem?

Aprendrem la importància de la fructicultura en l’economia local i l’actual problemàtica amb la crisi dels preus de la fruita. D’aquesta manera, entendrem que, abans de collir el fruit a l’estiu, durant la resta de l’any es poda, s’aclareix, es rega, s’adoba i se’n controlen les plagues.

 

Elements singulars del nostre patrimoni

Monestir trinitari d’Avinganya

Restes visigòtiques del Bovalar (catalogat com a bé cultural d’interès nacional, BCIN)

Montmaneu, el cim més emblemàtic del Segrià

Palau dels Moncada, actualment en mal estat de conservació (catalogat com a BCIN)

Església de la Nativitat de Nostra Senyora de Seròs

Les Roques de Sant Formatge, poblat ibèric i necròpoli

 

Parades

Camps florits al peu de Montmaneu

Restes visigòtiques del Bovalar

Monestir Trinitari d’Avinganya

 

Punt de trobada al municipi

Ruta en minibús que surt i arriba a la plaça de les escoles, davant de l’Ajuntament.

 

Característiques

Itinerari en minibús

Durada de 2 hores i 30 minuts

Distància: 6 km.

 

CANCEL·LADES TOTES LES DATES DE RUTA

Dates ruta

1 de març

7 – 8 de març

14 – 15 de març

21 de març

 

Preus

· de 0 a 3 anys – Gratuït

· de 4 a 12 anys – 6€

· de 13 – 65 anys – 12€

· a partir de 65 anys – 6 €

AJUNTAMENT
DE SERÒS

Plaça de les Escoles, 1

25183 Seròs

Lleida

Tel. 973 780 009

Si tens qualsevol consulta contacta amb nosaltres, t’ajudarem amb tot alló necessari perquè puguis gaudir de la nostra ruta.