Soses

Soses en Flor.

Descobreix la bellesa dels camps florits de Soses.

On som?

Ens trobem al cor del Baix Segrià, en un petit poble, d’uns 1.700 habitants, on l’agricultura és el motor principal de l’economia. En qualsevol punt d’aquest territori, banyat pel riu Segre a l’oest del terme i amb el poblat ibèric de Gebut al sud, podrem gaudir dels camps florits i d’un paisatge espectacular ple de colors.

 

Què hi veurem?

En primer lloc, apreciarem les vistes panoràmiques dels camps florits i del riu Segre des de l’elevat Puntal de l’Aubet, per arribar-nos, tot seguit, a un típic mas lleidatà envoltat de presseguers i les seves flors.

 

Un cop acabat el passeig, ens espera el poblat ibèric de Gebut, on descobrirem la història més antiga del municipi amb els experts que cada estiu hi desenterren les restes i ens en rebel·len noves troballes.

 

Continuarem la visita a la riba del riu Segre, on veurem la fauna i la flora que amaguen les aigües d’aquest riu.

 

Per acabar, de tornada al poble, farem un itinerari per dins del bosc de la ribera, en una ruta que desprèn tranquil·litat i benestar. La música de les aus i l’aigua del riu ens acompanyaran durant tot el camí.

 

Què hi aprendrem?

Acompanyats pels guies locals i els pagesos del municipi, aprendrem el cicle de la fruita, des que es planta un arbre fins que en collim els fruits, passant per la poda, l’aclarida, el control de plagues, l’adobat, etc.

 

Durant el transcurs de la ruta, farem una breu explicació de la història del poblat ibèric de Gebut, un poble habitat el 650 aC en el qual s’han fet troballes úniques. Al final de la ruta donarem una pinzellada sobre la fauna i la flora del bosc de ribera del riu Segre.

 

Elements singulars del nostre patrimoni

el Poblat Ibèric, al sud del municipi

La farmàcia dels moros

L’església de Sant Llorenç

L’ermita de Sant Miquel

 

Parades

Puntal de l’Aubet

Mas lleidatà

Poblat ibèric del Gebut

Riba del riu Segre

 

Punt de trobada al municipi

Plaça de l’Ajuntament. Un minibús ens recollirà al punt d’inici i ens portarà al punt final.

 

Característiques

Itinerari en minibús

Durada de 2 h

Distància: 18 km.

 

CANCEL·LADES TOTES LES DATES DE RUTA

Dates ruta

29 de febrer – 1 de març

7 – 8 de març

14 de març

 

Preus

· de 0 a 3 anys – Gratuït

· de 4 a 12 anys – 6€

· de 13 – 65 anys – 12€

· a partir de 65 anys – 6 €

AJUNTAMENT
DE SOSES

Plaça Esglesia, 2

25181 Soses

Lleida

Tel. 973 797  806

Si tens qualsevol consulta contacta amb nosaltres, t’ajudarem amb tot alló necessari perquè puguis gaudir de la nostra ruta.